Drumsupplies: de winkel, webwinkel Service: Extra, home, gastenboek, en meer... Promotion: Bands, workshops, vormgeving van flyers, kaartjes en webcontent


NXT Level KIDS

Het stadsdeel Amsterdam zuidoost heeft besloten dat er met ingang van
1 juni geen gebruik meer kan worden gemaakt van Activiteitencentrum Holendrecht door de kids van NXT Level. Dit betekend waarschijnlijk dat de beginnersgroep(en) helaas moeten gaan stoppen. Met dank aan het stadsdeelbestuur.


Voorrondes Jump Up Rotterdam

Tien brassbands nemen deel aan de voorrondes van de Battle of Drums op 30 mei 2010 tijdens het Ortel Dunya Festival. Vier finalisten dringen door tot de grote finale in het centrum van Rotterdam tijdens Ortel Zomercarnaval.
Een jury bepaalt welke band zich uiteindelijk een jaar lang de Beste Brassband Ortel Zomercarnaval 2010 mag noemen.
De bands die meedoen dit jaar:
13.00 uur Brass Eternity Music
13.20 uur Tropical Music Stars Brass
13.40 uur The Originals
14.00 uur Faya Rhythm Brass
14.20 uur Rhythm Allstars
14.40 uur EarthQuake Brassband
15.00 uur Exploded United Brass
15.20 uur Unicum Brassband
15.40 uur Legendairs
16.00 uur Brass Impact
Meer info: www.zomercarnaval.nl.


11 november is de dag.....


Op 11 november hebben de NXT Level KIDS weer St. Maarten gelopen door Holendrecht, drummend en zingend. Wij bedanken de buurtbewoners voor de overvloedige buit, en de Prijsmepper voor de batterijen van onze lampjes. Tot volgend jaar!!


Battle of Drums Rotterdam


Vrijdag 24 juli 2009 streden in Rotterdam zoals elk jaar de avond voor Zomercarnaval vier brassbands om de titel 'beste brassband 2009'.
B.E.M. ging er voor de tweede achtereenvolgende keer met de titel vandoor. C.B.E. werd tweede, Legendairs derde.
Bateria.nl was er weer bij, er staan filmpjes op youtube van alle deelnemers...


Multicurele Avond 4 daagse


9 t/m 12 juni 2009.
Vier avonden 5 kilometer drummen. Het zit erop...
De tweede dag in de stromende regen, maar de stemming zat er goed in!!
WINNAARS!!!
Sportiefste groep 2009, uitgereikt door C.A.T.S.
FOTO'S
Met dank aan onze sponsors: Amedia cymbals, Cympad, Balbex drumsticks, Pat Sticks, Drummersday, en Bateria.nl natuurlijk...


Voorrondes Battle of Drums Rotterdam


Afgelopen zondag 31 mei vonden in Rotterdam de voorrondes plaats van de Battle of Drums op het Dunya festival te Rotterdam.
Er deden 9 brassbands mee. De groepen die door gaan naar Jump-Up zijn: Capelle Brass Explosion, Brass Eternity Music, Legendairs, Rhythm Sensation Brass. Er staan filmpjes op Youtube, Foto's volgen binnenkort.


Winkel van Bateria.nl 3 JAAR!!


De winkel van Bateria.nl bestaat alweer drie jaar, en dat hebben we gevierd!! Zaterdag 9 mei j.l. heeft winkelcentrum Holendrecht weer mogen genieten van brassbands (o.a. T.M.S. brass uit Alkmaar, en onze eigen NXT Level KIDS) en gezelligheid. De DRUM-O-METER was aanwezig, en in de achtertuin is tot in de kleine uurtjes ge BBQ -ed! En hoewel er dus minder brassbands geweest zijn dan voorgaande twee jaren was het erg gezellig.
Iedereen die is geweest: bedankt!! Oja, er staan foto's online!


Koninginnedag 2009


NXT Level KIDS zijn op koninginnedag de straat op geweest. In Reigersbos met ook de kleinste leden, wat later op de dag met een kleine selectie in o.a. het Vondelpark. Het was gezellig en er is goed opgehaald! >> FOTO'S


Brassworkshop in No Limit

Op zondag 11 januari organiseerde WDMC (World Music & Dance Centre) in samenwerking met collega’s uit Amsterdam en Amsterdam-Zuidoost, onder leiding van de verschillende vakdocenten (SKVR en Codarts) van de Brassbandschool Rotterdam en Muziekschool Amsterdam workshops voor brassbands op het gebied van slagwerk- en blaasinstrumenten (drums, trompet en trombone).
Het is de tweede keer dat deze workshop werd georganiseerd, bedoeling is dat het een maandelijks terugkerende activiteit zal worden.
(Zie pagina brassschool op deze site.) >> FOTO'S!!


St. Maarten 2008

Zoals elk jaar zijn wij op 11 november drummend en zingend langs de deuren gegaan om snoep op te halen in Amsterdam Zuidoost. De groep bestond uit 15 drummers van NXT Level en NXT Level KIDS in wisselende opstelling, en enkele kinderen met lampion. Na iets meer dan twee en een half uur lopend spelen kwamen wij moe maar voldaan weer aan bij de winkel van Bateria.nl. Wij danken de buurtbewoners en winkeliers van winkelcentrum Holendrecht voor de gulle giften.
Foto's zijn bijgezet in het album van NXT Level KIDS.


Jump-Up Rotterdam


Vrijdag 25 juli j.l. werd de Battle of Drums gehouden in Rotterdam. Deelnemers waren T.O.K., Earthquake, Impact brass en B.E.M. De titel 'beste brassband' is gewonnen door B.E.M., T.O.K. won tweede plaats en Earthquake werd derde. Er staan filmpjes van de Battle op Youtube.


Bateria.nl loopt avond 4 daagse


Van 3 t/m 6 juni hebben 10 kids drummend de avond 4 daagse gelopen met Bateria.nl. De groep in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar bestond voornamelijk uit leden van NXT Level KIDS, aangevuld met mensen die elders spelen. Wegens wisselende groepssamenstelling helaas geen prijs dit jaar. Wel was het erg gezellig en Bateria.nl is trots op alle deelnemers. Voor foto's klik HIER!


NXT Level KIDS op televisie


Afgelopen zaterdag zijn er opnames gemaakt van NXT Level KIDS samen met de dansgroep van Junithy brass in de studio in Hilversum voor het VPRO programma Villa Life. De uitzending zal plaats vinden op zondag 1 juni op Nederland 3, 10:25 u tot 11:15 uur. Kijken dus!!!
Van het oefenen voor de opnames staan filmpjes op YOUTUBE, foto's zijn bijgeplaatst in het FOTO ALBUM van de kids.
Meer info over de KIDS op deze website: klik HIER


Voorronde Battle of Drums Rotterdam


Zondag 25 mei j.l. vond de voorronde van de Battle of Drums plaats in Rotterdam. Maar....... Waar waren de deelnemers??
Er deden welgeteld 4 brassbands mee, allen afkomstig uit Rotterdam. En aangezien er 4 brassbands doorgaan naar Jump-Up is iedereen door...
Er staan wat korte filmpjes van de deelnemende brassbands op YOUTUBE
Nieuwe trends? Antilliaanse brassbands die Surinaamse liedjes spelen.


Feest in de winkel van Bateria.nl!!


Op zaterdag 10 mei j.l. vierde de winkel van Bateria.nl luidruchtig haar tweejarig bestaan. Van 12:00 tot 17:00 uur volgden de brassbands elkaar op. Er was taart, drinken en op de DRUM-O-METER kon je meten hoe snel je bent. Het feest was een groot succes.
Er waren optredens van Forsa Tur, M.N.G, Jammin'Kids, Junithy en
de NXT Level KIDS. Deze mooie dag werd afgesloten met een smakelijke barbeque in de achtertuin.
Bateria.nl bedankt alle groepen voor de optredens, Saba en crew voor de barbeque en alle aanwezigen voor de gezelligheid . . .
Er staan filmpjes van de optredens op YOUTUBE,
foto's volgen binnenkort HIERMulticulturele Avondvierdaagse 2008

Loop jij de avondvierdaagse drummend uit?
Na 1 jaar afwezigheid doet Bateria.nl voor de derde keer met een groep mee aan de avondvierdaagse in zuidoost, en wel drummend!!!
Elke avond lopen wij 5 kilometer, en jij kunt meedoen!

Ken je de basisritmes van een brassband, kun je ze spelen?
Dan ben je welkom om mee te doen. Het maakt niet uit voor welke groep je normaliter speelt. Instrumenten worden beschikbaar gesteld door Bateria.nl en N.D.M. Music Productions.

Dinsdag 3 juni t/m vrijdag 6 juni 2008. Vertrekpunt Bijlmersporthal, vertrektijd tussen 18:00 en 19:00 uur. Inschrijven kan in de winkel van Bateria.nl aan het Holendrechtplein, vóór 12 mei. Kosten € 6,- per persoon, inclusief een T-shirt. Leden van NXT Level krijgen korting en betalen € 4,- per persoon.


Koninginnedag 2008


NXT Level KIDS waren op koninginnedag in winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam zuidoost voor het eerst op straat. Ze hebben het geweldig gedaan. Later is een kleinere groep in de stad gaan spelen.
Voor foto's klik HIER


Brassschool Rotterdam op bezoek in Amsterdam


In antwoord op het bezoek van Amsterdamse brassbands aan de Rotterdamse brassschool van 16 februari j.l. hebben docenten van de brasschool in Rotterdam zondag 13 april j.l. een tegenbezoek gebracht aan Amsterdam. Thema was leren lesgeven door les te krijgen. Brassbandleiders uit Amsterdam waren in de gelegenheid een les te volgen (zowel drummen als blazen) volgens een in Rotterdam ontwikkelde methode.
Het resultaat van de les werd gepresenteerd. MEER


Zelf je eigen drum maken

Oproep

Zelf je eigen drum bouwen!
Met echt geitenvel, mooi beschilderen (of niet), en tunen tot ie echt lekker klinkt.
(zie voorbeeld hiernaast) Onder leiding van deskundige drumbouwer: Mario Schippers.
Voor kids, in de winkel van Bateria.nl.
Kosten ongeveer € 30,- inclusief materiaal, en je gaat naar huis met een echte drum!

Start bij voldoende interesse, dus laat weten of je mee wilt doen! Je kan een e-mail sturen,
of bellen: 020 697 00 50 (wanneer de winkel open is) of even langskomen in de winkel.


Bezoek Brassschool Rotterdam


Zaterdag 16 februari zijn bandleiders en leden van brassbands uit Amsterdam gezamelijk op bezoek geweest bij de brassschool in Rotterdam, om te kijken hoe het daar gaat. Ook Bateria.nl was aanwezig. Mogelijkheden om een school op te richten in Amsterdam Zuidoost worden onderzocht.
Meer lezen? Filmpjes zien? Foto's kijken? Klik HIER


Nieuw jaar

Nieuw jaar, nieuwe website.......
Eindelijk on-line!!! In grote lijnen is de inhoud hetzelfde gebleven, maar met een andere indeling. Helemaal nieuw is de Bateria.nl webwinkel, nu nog under construction maar binnenkort on-line! En, zoals je misschien wel weet, aan deze website wordt altijd gewerkt en ge-update, dus kom regelmatig terug!


Bateria Battle of The Fastest 2007


De winnaar van de Bateria Battle of the Fastest is bekend!!
Met 736 single strokes per minuut op de REMO ‘DRUM-O-METER’ in de finale op zaterdag 1 december j.l. mag Jesse Oranje zich de snelste noemen. Van harte gefeliciteerd!!!! Meer over de finale en de resultaten klik HIER


BrasaFair


Bateria.nl was vrijdag 23 t/m zondag 25 november aanwezig in de RAI in Amsterdam op de BrasaFair. De winkel was op deze dagen gesloten, en de finale van de Bateria Battle of the Fastest is verplaatst naar zaterdag 1 december. Meer informatie over de Brasafair: www.brasafair.comSt. Maarten

11 november was het weer zover: Lampionnenoptocht langs de deuren !!
Ook dit jaar gingen de kinderen in Amsterdam Zuidoost in Holendrecht ondanks het slechte weer drummend en zingend met F.B.I. juniors en muziekvereniging NXT Level langs de deuren om snoep op te halen. Bateria.nl bedankt alle bewoners voor de medewerking en de overvloedige buit !!! >> Foto's!
Georganiseerd i.s.m. N.D.M. music productions


Verjaardagsfeest van de winkel van Bateria.nl

Het is alweer een jaar geleden dat de winkel van Bateria.nl op 6 mei officieel geopend werd. Dat hebben we niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Met optredens van achtereenvolgens 5 !! brassbands is de hele dag luidruchtig feest gevierd. Afgesloten met een optreden van Tranga Fassie in de winkel was het feest een groot succes. Iedereen heel erg bedankt!!!
Hier een foto verslag: >>> ALBUM

DRUM-O-METER top 10

Groepen die hebben opgetreden:

 • Jammin' Brass
 • 020 - BRASS
 • Faya Rhythm
 • New Le_gends Brassband
 • Bateria Brass
 • Tranga Fassie

 • Van al deze groepen staan ook filmpjes op youtube.


  Bateria Battle of the Fastest


  Op zaterdag 9 december vond de finale plaats van de Bateria Battle of the Fastest.
  De onpartijdige, deskundige en kritische jury bestond uit Melvin Faria, docent aan de Eddy Veltman Drumschool en Lugene Henry, bekend van o.a. O.S.B.,Jammin Brass en diverse bands, zoals Fuzz, Twinkle Stars en Respect.
  Aan de finale deden uiteindelijk 8 personen mee. In de laatste ronde streden de nummers 1, 2, en 3 om de beker.
  Dit waren Michael Sabajo, Ilij Leandro en Nickelson.
  De uitslagen: Ilij op nummer 1 met 695 echte single strokes per minuut,
  nummer 2 Nickelson met 685 en op nummer 3, vertegenwoordigd door de kleine Justice Sabajo, Michael Sabajo met 572.
  De snelste drummer van Zuidoost is hiermee echter naar alle waarschijnlijkheid niet gevonden, aangezien veel mensen helaas niet zijn komen opdagen.....
  Volgende keer beter?? FOTO'S !


  Lampionnenoptocht 2006


  Dit jaar organiseerden N.D.M. music productions en Bateria.nl voor de vierde keer een lampionnenoptocht onder muzikale begeleiding van F.B.I.juniors. Alle kinderen met lampionnen konden zich aansluiten. Eindpunt van deze optocht was de winkel van Bateria.nl in w.c.Holendrecht waar iedereen wat te drinken kon krijgen. Aansluitend werd in de winkel een feestje gevierd ter ere van Bateria.nl's verjaardag.


  Beat it van start


  Woensdag 18 october werd het startsein gegeven voor Beat it, herfstvakantie activiteiten in het teken van drums en ritme in Amsterdam Zuidoost.
  Op de foto hierboven helpen m.m.v. Bateria.nl 3 drummers van F.B.I. juniors kinderen met emmertjes aan de gang.


  Facelift


  De hele set instrumenten van F.B.I. juniors en F.B.I. the originals heeft een facelift ondergaan. Uitgevoerd door Bateria.nl.


  30 jaar Holendrecht


  Op 16 september werd het 30 jarig bestaan van Holendrecht gevierd.
  Natuurlijk was Bateria.nl aanwezig!
  De jongens (en meisjes)van FBI juniors, en deelnemers van de workshps van N.D.M.Musicproductions hebben weer van zich laten horen.


  Multiculturele
  Avondvierdaagse 2006


  Deze jongens en meisjes hebben de avondvierdaagse drummend uitgelopen! Gefeliciteerd! Eerste dagen heel erg heet, derde dag drummend door de regen, en de laatste dag precies goed. Er deden 37 drummers/tjes met ons mee.
  Wij bedanken de sponsors van de shirtjes: PEWA reintegratie
  en ook dit jaar weer BALBEX, drumsticks for the demanding.
  En natuurlijk bedankt Bateria.nl N.D.M.music productions voor de voortreffelijke muziekale leiding.
  Dit jaar helaas geen prijs van C.A.T.S., maar voor mij zijn jullie zeker winnaars!

  Er zijn FOTO'S te zien van onze groep tijdens de avondvierdaagse.
  Tot volgend jaar! (met nog meer deelnemers?)


  Opening van de winkel van Bateria.nl  Zaterdag 6 mei is de winkel in w.c. Holendrecht luidruchtig en officieel geopend. Jammin'Brass kwam het winkelcentrum wakkerschudden, waarna de F.B.I.juniors het vanaf de andere kant overnamen. Zij brachten de vlag van Bateria.nl. De vlag werd overhandigd aan meneer Pieter Litjens van economische zaken van dit stadsdeel. Aan hem de eer de vlag aan de gevel te prikken waarna de winkel officieel geopend kon worden verklaard.
  Meer foto's.


  Nieuw adres Bateria.nl

  De winkel is sinds zaterdag 1 april open. Je bent welkom om een kijkje te komen nemen.
  De winkel bevindt zich in winkelcentrum Holendrecht in Amsterdam Zuidoost.
  (vlak bij het AMC)

  Officiele opening 6 mei 2006 om 16.00 uur.

  Adres:
  Holendrechtplein nr. 6
  1106 LN Amsterdam.


  De voorlopige openingstijden zijn:

 • dinsdag, woensdag en donderdag van 12.30 u tot 17.00 u,
 • zaterdag van 12.00 u tot 17.00 u,
 • vrijdag van 12.30 u tot 19.00 u

 • Wat overigens niet betekend dat de winkel op andere tijden gesloten is . . . . .
  Je kunt altijd een gokje wagen of een afspraak maken.


  Startersfonds Zuidoost

  Uit handen van stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet van stadsdeel Amsterdam Zuidoost heeft Bateria.nl 27 februari j.l. het eerste starterskrediet van het nieuwe startersfonds Zuidoost mogen ontvangen. ( ?)
  De financiering zal o.a. worden gebruikt voor het openen van de eerste muziekinstrumentenwinkel in Amsterdam Zuidoost.
  Deze winkel zal naar verwachting binnenkort in Holendrecht haar deuren openen.  Lampionnen optocht

  Vrijdag 11 november was het weer zover. . . . . . .
  In heel Noord Holland gingen kinderen zingend en met lampionnen langs de deuren om snoep op te halen voor St. Maarten.
  In Amsterdam Zuidoost doen we dat behalve zingend ook drummend.


  Dit jaar hebben N.D.M. music productions en Bateria.nl weer een optocht met drummers georganiseerd. Ter ere van de eerste verjaardag van Bateria.nl op deze dag waren drummers van alle groepen welkom om mee te spelen.
  Ook alle kinderen – met zoveel mogelijk lampionnen – waren uitgenodigd zich aan te sluiten om langs de deuren te gaan voor snoep. De drummers liepen een 'warming-up' van Holendrecht naar a.c.Reigersbos waar - na een korte rust - de lampionnen aansloten. Er is gespeeld met 3 bassen, 2 triotoms, 5 snares, 5 tenors en voor de kleintjes nog twee toms.
  Meer foto's in een album elders op deze site.


  Bateria.nl presenteert zichzelf . . .

  Op zondag 25 september 2005 werd in het CEC gebouw in Ganzehoef (Amsterdam zuidoost) een bedrijvenbeurs gehouden door Women@work.Bateria.nl was aanwezig met een stand om haar producten te tonen, en natuurlijk hebben de drummers van FBI juniors het geheel muzikaal ondersteund.  Arena Boulevard

  Tijdens de parade van Carnaval Amsterdam South East op zaterdag 27 augustus 2005 was ook Bateria.nl op de Arena Boulevard aanwezig.
  Twaalf jongens en meiden (die ook avondvierdaagse met ons liepen) hielden namens Bateria.nl de mensen op de Boulevard wakker in afwachting van de aankomst van de parade.

  Foto album


  Bateria loopt avondvierdaagse

  Zoals de oplettende bezoekers van deze website zullen weten heeft Bateria.nl, i.s.m. NDM Musicproductions, dit jaar een groep samengesteld om mee te doen met de avondvierdaagse van Amsterdam Zuidoost.
  Deze groep bestond uit 25 drummers, afkomstig van FBI juniors, Fidelity Brass en de workshops van NDM Musicproductions, en drie begeleiders. De deelnemers (v.a. 7 jaar) hebben 4 avonden na elkaar elke avond 5 kilometer lopend en drummend afgelegd. Bateria feliciteert de deelnemers hartelijk met het winnen van de tweede prijs, die is helemaal verdiend !!! Wij zijn ECHT trots op jullie!
  Wij bedanken iedereen die heeft meegewerkt en ons heeft gesteund, met name de groep 'Kleurrijk Suriname in Nederland' (op de meest rechtse foto).

  Wij feliciteren deze groep met het winnen van de eerste prijs.

  Er zijn foto's van onze groep in een album elders op deze site.  vorige pagina